Pinkkiä sisustukseen

Sisustussuunnittelu

Vaaleanpunaista pidetään usein tyttömäisenä. Samalla se on väri, jota ei voida oikein ajatella vakavasti kodin sisustuksessa. Ajat ovat kuitenkin muuttumassa. Paljon asioita muodista ruokailuun on muuttumassa vaaleanpunaisemmaksi.

Vaaleanpunaiset eivät ole samanlaisia, toisin kuin moni näin uskoo. Vaaleampi vaaleanpunainen sopii pehmeyteen, herkkyyteen ja viattomuuteen – jopa rauhallisuuteen. Yhdistämme siis vaaleanpunaisen värin usein naisellisuuteen ja jopa vauvoihin. Kirkkaampi, täyteläisempi vaaleanpunainen voi taas tuoda kaikuja naisellisuudesta ja seksuaalisuudesta. Vaaleanpunainen on lämmin, rauhoittava ja punaisen hillittynä sävynä intohimoinen.

Vaaleanpunaisen käyttöä rajoittavat vain muinaiset ennakkoasenteet. Se antaa mielikuvitukselle vapaat kädet. Sen sävyjä ovat esimerkiksi fuksia, neilikka, magenta. Magentan väriä ja sen rohkeutta voi tasapainottaa kermanvärisellä sisustuksella. Tällöin saa aikaan klassista glamouria.

Vaaleanpunainen sopii kauniisti yhteen neutraalien värien kanssa. Jos kaipaat kontrastai joka on eloisaa, kannattaa tällöin valita vaaleanpunaisen pariksi musta tai ehkäpä ruskea, joka on sävyltään syvä.

Vaaleanpunainen voi olla neutraali ja maskuliininen

Kuten jo aiemmin mainittiin, voi vaaleanpunainen olla myös neutraali. Helpoin tapa, jolla vaaleanpunainen voisi olla neutraali, on paletti muilla pehmeillä väreillä varustettuna. Jos käytetään vaikkapa asteittain vaihtuvia sävyjä luonnonvalkoisesta pehmeään vaaleanpunaiseen, voidaan saada huone tuntumaan neutraalilta. Vaaleanpunaiset sävyt, jotka ovat eteerisiä ja antavat vain aavistuksen väriä, onnistuvat parhaiten välittämään neutraaliuden.

Yhdistä vaaleanpunainen muiden neutraalien sävyjen kanssa onnistuneesti. Vaaleanpunainen sopii mustan, valkoisen, harmaan ja luonnonvalkoisen kanssa hienosti. Voit myös kerrostaa huonetta vaaleanpunaisella, jossa on rohkeita kuvioita ja pintoja. Perinteisten ylisöpöjen kukkakuvioiden ja röyhelöiden käyttämistä kannattaa välttää.

Vaaleanpunainen voi olla jopa maskuliininen, mutta se riippuu aivan sisustajasta itsestään ja tämän rohkeudesta ja itsetunnosta. Vaaleanpunaisen ja persikan sävyn yhdistämisellä voi kuitenkin saada hienoja “viboja” aikaiseksi, varsinkin jos niitä yhdistää mustaan väriin.

Harmaa sopii siis hienosti myös pinkin kanssa. Harmaa ja vaaleanpunainen sisustus tuovat hienostuneisuutta mihin tahansa huoneistoon. Kokeile esimerkiksi vaaleanpunaisilla heittotyynyillä korostettua harmaata sohvaa, josta voi tulla sekä kutsuva että hienostunut.

Vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmää voi kokeilla kylpyhuoneessa esimerkiksi pnkeillä seinälaatoilla. Ne toimivat hyvät luonnonmateriaalien, kuten kiven, betonin ja puun kanssa.

Harmaan voi myös korvata mustalla. Sen avulla on mahdollista saada nostalgista ilmettä, kuten hieman 1950-luvun tyyliä. Vaaleanpunaisella ja mustalla metallilla voi saada taas ennemminkin 2000-luvun tyyliä. Toki jokainen voi yhdistää vaaleanpunaisen ja mustan johonkin populäärikulttuurin ilmiöön, jossa kyseisiä värejä on käytetty yhdessä. Myös monet nykybrändit käyttävät tätä väriyhdistelmää, joka voi taas olla joillekin ongelma, elleivät halua tulla yhdistetyksi ko. brändiin.

Vaaleanpunaista jokaiseen kodin huoneeseen

Vaikka tämä kuulostaa rohkealta, on kuitenkin tosiasia että vaaleanpunainen näyttää hyvältä jokaisessa huoneessa. Se nimittäin lämmittää tilaa ja on hyväksi ihonvärille. Vaaleanpunainen toimii toki myös kannanottona. Jos sitä on eteisessä, on kannanottokin rohkeampi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos aikoo myydä talonsa tulevaisuudessa, voi vaaleanpunainen esimerkiksi keittiössä säikäyttää potentiaalisen ostajan, jos se tarkoittaisi koko keittiökaluston uusimista.

Vaaleanpunaisilla koristeilla ja asusteilla voidaan pehmentää huoneen ilmettä ja tunnelmaa. Pieni määrä vaaleanpunaista taas lisää tarvittaessa ja mahdollisesti tyylikkyyttä. Se voi olla niin näyttävää kuin käytännöllistäkin.

Jos omistat miesluolan kodissasi, kokeile vaaleanpunaista baarijakkaroihin, joissa on myös messinkiä. Ne sopivat erinomaisesti yhteen, aivan kuin pinkki sopii myös puun kanssa yhteen. Oikein tehtynä vaaleanpunainen voi tehdä suunnattoman vaikutuksen sellaisiin, jotka eivät muuten tästä väristä ennakkoasenteidensa vuoksi piittaa. Vain yksi pieni, odottamaton vaaleanpunainen ripaus, roiske tai häivähdys muuten vaikkapa neutraalin värisessä huoneessa voi tehdä valtavan eron huoneen tunnelmaan.